Όπως όλοι οι φίλοι ξέρετε, στην Θερμαΐς, μετά από κάθε γεύμα, σας προσφέρουμε γλυκάκι. Ένα από αυτά και το μιλφέιγ μας. Πολλές κυρίες και δη μαμάδες, ρωτάνε την συνταγή. Ένα πέντα νόστιμο αγνό γλυκάκι, γρήγορο και ελαφρύ με μερικά μικρά μυστικά απαραίτητα για ένα τέλειο αποτέλεσμα, Αρχικά τα υλικά μας, μπισκοτάκια πτι-μπερ, αγνό βουτυράκι για την βάση του γλυκού. Μετά φτιάχνουμε μια κλασσική κρέμα πατισερί, άλλη μια στρώση μπισκότα συνεχίζουμε με σαντυγί και από πάνω τριμμένο μπισκότο.
Για ένα ταψάκι 30Χ30 χρησιμοποιώ
-
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 100 – 150 γρ βούτυρο για να “δέσουν” τα μπισκότα μας σε βάση
-
3 κούπες κρέμα πατισερί, φτιάξτε εσείς έτοιμη με 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ και 600 ml γάλα
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και
-
λίγη ζάχαρη άχνη χτυπημένη με 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Αν σας φαίνεται πολύ γλυκειά η σαντυγί, παραλείψτε το ζαχαρούχο.
Tip: την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο να τα έχετε από την προηγούμενη στο ψυγείο.
Tip2: Για σοκολατένιο μιλφέιγ βάλτε 2-3 κουταλιές κακάο στην κρέμα ζαχαροπλαστικής ή πάρτε έτοιμη με κρέμα σοκολάτα.